Systemen voor zelfstandig therapeuten en coaches

Systemen voor zelfstandig therapeuten en coaches

Toen ik begon met ondernemen wilde ik dat iemand mij dit verteld had 🤷‍♀️.

Want zeg je eigen bedrijf, zeg je systemen. Boekhouding, klantensysteem, content maken enzovoort. Goede systemen maken je werk makkelijker, maar het kost zo veel geld! Mwoah, not so much. Je moet alleen even weten wat je moet hebben. In mijn bedrijf werken mijn systemen voor mij, waardoor ik veel tijd over houd om te doen wat ik wil. En om geld te verdienen natuurlijk.

Heel vaak vragen collega’s mij welke systemen ik gebruik en wat ik ervan vind. Daarom heb ik mijn lievelingssystemen hier op een rijtje gezet.

Welk boekhoudsysteem is het best?

1️⃣ Moneybird! Oh man ik hou van Moneybird. Je kunt starten met een GRATIS account voor zolang als je wilt. Pas als je meer klanten krijgt en meer moet verwerken, kun je kiezen om een tientje per maand te betalen, en heb je veel meer opties. Je systeem groeit dus met je mee. Via deze link kun je zelfs twee maand lang gebruik maken van alle betaalde opties.

De beste bank voor zelfstandigen

2️⃣ KNAB (= bank omgekeerd😵) is echt een top bank voor zelfstandigen. Je kunt GRATIS extra betaalrekeningen openen en potjes maken. Ook heeft het een koppeling met Moneybird waardoor ook dat allemaal automatisch gaat. Ga ik lekker op. Ook is KNAB één van de goedkoopste banken.

Afsprakensysteem voor coaches

3️⃣ Calendly is een online afsprakensysteem. Deze koppelt met bijvoorbeeld jouw Google agenda (of andere agenda) en ziet dus wanneer jij beschikbaar bent. Zo kunnen klanten meteen een afspraak in jouw agenda inschieten (op jouw voorwaarden) en hoef je niet 2763 keer heen en weer te mailen voor een afspraak. Is helemaal GRATIS, en tegen betaling kun je extra opties kopen.

Hoe maak ik mooie content?

4️⃣ Last but not least is Canva. Canva is een soort vormgeef programma voor dummies. Ik geef mijn hele leven inmiddels vorm in Canva. Je kunt er GRATIS gebruik van maken.

Wat zijn jouw favoriete systemen? Mis ik er nog een in dit rijtje?

Luister je liever? Ik maakte ook een podcast over deze aflevering. Die luister je hier.

 

Website voor therapeuten

5️⃣ BONUS TIP: voor mijn website, ik heb er 4 draaien, gebruik ik de software van IMU. Je kunt hier een gratis proefperiode van 2 week aanschaffen. Dit wil je echt! De software is super makkelijk in gebruik. Het lijkt duur, maar een webbouwer en uren prutsen met WordPress is veel duurder. Na jaren geld door het putje zien spoelen ben ik overgestapt naar Phoenix en ik zou willen dat ik dit veel eerder had gedaan.

Over de schrijver
Gezinstherapeut bij rouw en verlies
Reactie plaatsen