Gezinstherapie


Gezinstherapie, daar denk je misschien niet meteen aan als bepaalde ergernissen, conflicten, problemen, teleurstellingen in je gezin spelen. Je denkt waarschijnlijk: dat waait wel weer over. Gelukkig is dat meestal ook zo. Maar, wanneer bereik je het punt dat je een gezinstherapeut om hulp vraagt?

Lees meer

Hoe werkt gezinstherapie?

Elk gezin kent ups en downs. Je herkent dat als ouders vast wel. Pubers die hun grenzen opzoeken, je partner en jij die het oneens zijn over de opvoedstijl, ruzie met familie of een ingrijpende gebeurtenis die jullie leven op zijn op zet. Jullie hebben door de drukke gezinsagenda nauwelijks tijd voor elkaar en je raakt elkaar even kwijt. Ogenschijnlijk alledaagse vraagstukken.

  1. Echter, blijven de strubbelingen en irritaties voortzeuren?
  2. Lukt het niet om er samen over te praten?
  3. Tot werkbare oplossingen te komen?
  4. Ontwricht het je gezinsleven?

Gezinstherapie kan dan uitkomst bieden en jou en je gezin een duwtje in de goede richting geven.


Een gezinstherapeut richt zich niet op één gezinslid, maar stelt het hele gezin centraal. Niet door kant-en-klare oplossingen aan te reiken, maar door problemen bespreekbaar te maken en te achterhalen waar ze vandaan komen. Daarbij wordt ook gekeken naar karakters van de betrokken gezinsleden, achtergronden, ervaringen, sociale contacten en dergelijke. Want, dat alles maakt tot wie je bent, hoe je je gedraagt, wat je denkt, welke verwachtingen je hebt et cetera. De bedoeling van gezinstherapie is dat je je onder andere beter leert inleven in de ander. Respect voor elkaar te hebt en begrip toont. Daarbij reikt de gezinstherapeut je handvatten aan hoe je samen beter communiceert en oplossingen zoekt.

Wanneer ga je in gezinstherapie?

Je kinderen vliegen elkaar in de haren en dit beïnvloedt de sfeer binnen het gezin
Er is iemand overleden en er is veel ruzie in huis. Er is geen begrip voor elkaars rouwproces.
Je vormt een samengesteld gezin en merkt dat verschillende karakters botsen.
Er is iemand binnen het gezin ziek (geweest) en daardoor is er het gevoel dat er een onbalans is ontstaan.
Er is een ingrijpende gebeurtenis geweest die veel impact heeft gemaakt op (verschillende leden van) het gezin.

Wanneer helpt gezinstherapie?

Er zijn gebeurtenissen in het leven die een behoorlijke impact hebben. Denk aan het overlijden van een dierbare of partner, een scheiding, (seksueel) misbruik, verhuizing, faillissement of een ernstig ziek gezinslid. Dat alles kan een gezin uit balans brengen en de onderlinge verhoudingen flink verstoren. Immers, een ingrijpende gebeurtenis beïnvloedt vaak je hele doen en laten. Gaandeweg nemen spanningen toe en problemen stapelen zich op. Gezinstherapie kan je helpen de ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en weer leren op een positieve manier met elkaar om te gaan. 

Mijn verdere werkzaamheden

Kindbehartiger

Kindbehartiger

Ondersteuning van kinderen met gescheiden ouders & coaching van ouders die gaan scheiden

Brasa en ChildFirst

Rouwtherapeut

Praktijk voor rouw en verlies bij (naderend) overlijden.

voor jezelf beginnen

Een goed gesprek

Wil je voor jezelf beginnen maar weet je niet hoe? Wil je informatie over kinderen en scheiding? Vragen over het werkveld?

Regelmatig zit ik met iemand om deze vragen te beantwoorden.

Meer informatie

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Onze dochter heeft veel gehad aan de hulp
''Onze dochter heeft veel gehad aan de hulp van Marlon. Ze vond het altijd fijn om naar haar toe te gaan en we konden daarna praten over de dingen die ze daar met Marlon had gedaan. Ik heb het idee dat het onze dochter geholpen heeft haar stem te laten horen in een tijd waarin zij soms niet wist hoe ze over de scheiding kon praten, maar wel dát ze erover wilde praten. Ik ben heel blij dat we met haar naar Marlon zijn gegaan.''
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze heeft ons gezin in een crisissituatie heel goed begeleid.
''Marlon begeleidt ons gezin waar we te maken hebben met het verwerken van verlies, het overlijden van mijn man/vader van mijn dochters. Ze heeft ons gezin in een crisissituatie heel goed begeleid. Ze heeft een scherp gevoel om tot de kern door te dringen, waarbij zij elk gezinslid in de waarde laat. Ze is een heel waardevolle steun voor mijn dochters!''
Ms. Nameless
Add Your Stars
Een lichtpuntje in moeilijke situaties
Marlon is een zeer bekwaam kind counselor.
Ze weet het vertrouwen van kinderen snel te winnen door een actief luisterend oor te hebben en met hen “op reis” te gaan in hun wereld. En dat vervolgens helder te duiden. Daarnaast heeft Marlon niet alleen oog voor het kind maar weet ze op een natuurlijke wijze om te schakelen in het gesprek met de ouder(s). Daarin is ze proactief en verhelderend. Een lichtpuntje in moeilijke situaties!
Ms. Nameless
Add Your Stars