Even voorstellen

In 2016 ontstond het. Ik werkte op een notariskantoor en voelde dat het niet mijn ding was. Ik kwam in aanraking met het beroep Kindbehartiger en wist dat dit was wat ik wilde doen. Kinderen met gescheiden ouders ondersteunen.

Ik groeide op in afwezigheid van mijn vader en wist wat een groot gemis dat kan zijn.

Lees meer

De opbouw van verschillende bedrijven


Als kind van gescheiden ouders weet ik hoe het is om op te groeien met de gevolgen van een scheiding, evenals om op te groeien in een samengesteld gezin. Ook ik heb moeten dealen met stiefbroertjes, stiefzusjes en stiefouders. Ik had standaard drie kerstdagen omdat verschillende familieleden geen kerst meer samen vieren en was twee weekenden jarig. Ik heb voor dilemma’s gestaan met diploma uitreikingen, loyaliteitsconflicten gekend, heb een halfbroertje gekregen en ben boos, verdrietig maar ook heel blij met de situatie geweest. Ik startte mijn eerste bedrijf ChildFirst en ging aan het werk met ouders en kinderen. Als enige Kindbehartiger in het noorden werd ik al snel bestempeld als 'pionier' en gevraagd als spreker voor lezingen en ouderavonden. Ik werkte veel samen met collega’s uit het vakgebied en er ontstonden waardevolle samenwerkingen.


De waarde van samen

Vanuit zo’n waardevolle samenwerking ontstond in 2017 ontstond mijn tweede bedrijf: De Stem van het Kind. Samen met mijn collega Marjolein Bruinenberg leerden wij andere professionals uit het vakgebied werken met door ons ontwikkelde methodieken. De methodieken zijn gericht op bewegen en visueel maken en worden inmiddels in het hele land door honderden professionals ingezet. We hebben samen zo'n driehonderd mensen opgeleid, tot ik eind 2020 besloot dat het tijd was voor de volgende stap. Ik stapte uit het bedrijf en Marjolein maakte een doorstart.


Tijd voor een nieuwe stap

In het voorjaar van 2018 verhuisde ik als nuchtere Groninger samen met mijn partner naar Utrecht. Sindsdien houd ik samen met mijn collega Ilja Geensen kantoor aan de Proostwetering 41 in Utrecht. Ilja haar praktijk, genaamd Brasa, draaide al jaren goed op het gebied van rouw bij (een naderend) overlijden. We besloten onze krachten te bundelen en werken nu samen onder de naam Brasa & ChildFirst. Samen ondersteunen wij gezinnen die te maken hebben met een ingrijpend verlies. Inmiddels mogen wij zo veel mensen bijstaan dat het te veel is geworden voor ons tweeën. We hebben een fijn team om ons heen verzameld met betrokken professionals die ons helpen. 

Een greep uit de opleidingen van Marlon

Sociaal Juridische Dienstverlening (specialisatie persoon- & familierecht)

Hanzehogeschool Groningen

Pedagogiek

SPO Groningen

Psychosociale therapie

  Sociale Academie Utrecht

  Ouderonthechting

  Heleen Koppejan

  Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling

   Beroepsorganisatie Kindbehartiger

   Business coaching op het gebied van persoonlijk en zakelijk leiderschap

    Lifestyle of Business

    Heb je een vraag?

    Neem gerust contact met mij op via 06 40 47 84 79 of stuur een email.

    contact met Marlon