Interview in JM magazine

Interview in JM magazine

Op 11 juli 2018 verscheen ik in het magazine JM ouders met een artikel over de ondersteuning van kinderen bij een scheiding.

”Een scheiding kan een flinke impact hebben op een kind. Tussen alle afspraken, regelingen en eventuele juridische stappen door, kunnen de behoeftes van een kind naar de achtergrond verdwijnen. Terwijl de impact voor een kind heel groot is. Sinds een aantal jaar zijn er ook kinderbehartigers die kinderen een stem geven tijdens de scheiding. Marlon Dijkhuizen is zo’n kinderbehartiger: ‘Het is belangrijk dat de kinderen zich gehoord voelen en weten dat ik er echt voor hen ben’.”

Wat heeft je gemotiveerd om dit werk te gaan doen?

Marlon Dijkhuizen heeft zich naast haar scholing in Pedagogiek gespecialiseerd op het gebied van Familievermogensrecht, Conflictmanagement en Echtscheidingsrecht.

Marlon: ’Mijn achtergrond heeft veel te maken met de ontwikkeling van kinderen en waar ze behoefte aan hebben. En mijn juridische achtergrond is in deze belangrijk omdat veel gezinnen in een scheidingsproces te maken hebben met advocaten. Het is handig dat ik weet hoe dit proces werkt. Ik kan het proces vervolgens uitleggen aan de ouders en – afhankelijk van hun leeftijd – aan de kinderen. Het is een stuk educatie naar de kinderen toe als ik uitleg waarom mama en papa naar de rechter gaan.’”

 

Lees hier het hele artikel

Over de schrijver
Gezinstherapeut bij rouw en verlies
Reactie plaatsen